Un bosc és un indret poblat d’arbres. Un espai viu on els arbres es desenvolupen i creixen i creen un hàbitat natural determinat. Per molt que hi ha molts boscos de semblants característiques, cada bosc és únic, especial, amb la seva pròpia personalitat.

En genealogia, quan parlem d’arbres, ens referim al desenvolupament d’una nissaga al llarg de les seves generacions expressada gràficament a través d’unes línies que ens indiquen les diferents branques en que l’arbre es va dividint fins a trobar cadascun dels individus que hi pertanyen.

Un arbre genealògic, doncs, és l’expressió gràfica i simbòlica d’una nissaga. Però, és clar, cadascun de nosaltres no pertany només a una sola nissaga, no només formem part d’un arbre sol, sinó que som el resultat de la coincidència genètica de molts arbres diferents. L’expressió gràfica, doncs, de la nostra herència genètica, no es pot expressar en un sol arbre, sinó que ens cal veure el conjunt. Aquí s’hi escau de ple aquella expressió nostrada que diu que els arbres no ens deixen veure el bosc. És a dir, que el detall ens fa perdre la visió del conjunt.

D’això va aquest espai, de l’intent, sempre impossible, d’abastar aquest conjunt, el bosc. En aquest cas, el MEU BOSC. Allò que sóc com a resultat casual de les infinites combinacions genètiques.

Com podeu entendre, tant en la natura com en la genealogia, els arbres van mudant, van creixent i en neixen de nous. Això vol dir que aquest espai també ho farà. Aniré afegint arbres i arbres i també els aniré modificant a mesura que les recerques aportin nous creixements, noves aportacions, troballes, modificacions. Per tant, aquest és un espai viu que muda i es transforma contínuament. Tingueu-ho present.

La foto que acompanya aquest lloc correspon a la fageda d’en Jordà, concretament l’estiu de 2006. He triat aquest indret, no només per la seva bellesa excepcional, sinó que també com a homenatge als meus molts avantpassats garrotxins, entre els quals hi ha, precisament, els Jordà de Sant Miquel Sacot, propietaris del mas Jordà que dóna nom a la fageda.

Els Petit de Begues- Tots els arbres

En els enllaços següents hi trobareu tots els arbres corresponents a la prolífica nissaga dels PETIT de Begues. Petit de Puigvoltor Petit de mas Traval Petit de l'Espluga [...]