Aquesta és una aproximació a les genealogies de les diferents branques de la família RIERA, que es desenvolupen a partir d’un mateix tronc comú molt antic, que es divideix al segle XVI en les dues branques principals: la dels hereus per la dels Riera de Vall i la segona per la dels Riera de Sant Mateu. D’una i altra soca en neixen altres branques que anirem desgranant de mica en mica.

Parlar de la nissaga RIERA de Premià, és parlar de l’essència genealògica del poble sencer. Efectivament, juntament amb els CISA i els MANENT, els Riera configuren les tres soques principals de les quals es nodreixen totes les altres famílies del poble. Hi ha altres soques tan o més antigues al poble, com els Argimon, els Boter, els Botey, els Busquets, els Cases, els Castellar, els Costa, els Estrader, els Figueres, els Font, els Franquesa, els Macià-Torras (o Torras i Macià), els Móra, els Orriols, els Partella, els Pi, els Roig, els Rossell, els Rosselló, els Tay, els Tió, els Triador o els Vilar….però no són tan prolífiques com les tres citades. Tant és així, que jo m’atreveixo a afirmar que no hi ha cap família premianenca de principis del XIX, que no tingui avantpassats lligats a aquestes tres grans soques.

En el botó de sota, hi trobareu l’enllaç a l’estudi complet en format PDF. Els arbres genealògics que s’hi corresponen estan a l’entrada “Els Riera de Premià” dins l’espai “El meu bosc” d’aquest espai web.

Consulteu PDF- Els Riera de Premià